Frank Riva (1)

Frank Riva (1)

  • Datum vysílání: 06.09.2015 09:10
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Osamělý muž s chladnýma očima a tvrdým srdcem - to je policajt Alain Delon. Francouzská minisérie (2003). Dále hrají J. Perrin, M. Darc, S. von Kessel, C. Chevalme, P. Demolon a další. Režie P. Jamain (95 min) (Premiéra)

Frank Riva, bývalý policista, který úspěšně pronikl do mafiánského klanu, se po dvaceti letech vrací do Paříže. Tenkrát musel narychlo odjet, protože po prozrazení byla na jeho hlavu vypsána odměna a znalo ho celé podsvětí. Nemohl se rozloučit ani cokoliv vysvětlit svým blízkým. Nyní se vrací, aby vypátral vraha komisaře pařížské kriminálky Marca-Antoina Rezzoniho. Tenkrát byli tři: Frank, Marc-Antoine a Xavier. Nyní je Marc-Antoine mrtev, Xavier je ředitelem policie a povolává Franka, aby skoncoval s klanem Loggiů. Frank je nucen znovu otevřít svou minulost. Ví dobře, že buď Loggiové nebo on sám...

Epizoda Muž odnikud - Komisař Frank Riva přijíždí po dlouhé době do Paříže, na přání svého starého přítele, policejního ředitele. Frank má dočasně zastoupit svého kolegu, komisaře Tonyho Rezzoniho, který byl vážně raněn při policejní razii na drogové dealery. Komisařka Lydie Herzogová má k novému kolegovi výhrady, policejní ředitel jí ale sdělí, že Frank má jeho plnou důvěru. Frank se seznámí se svými podřízenými, Sebastianem, Rothem, Buscemim a Juliette. Frankovým prvním úkolem je zjistit, proč Tony při zásahu riskoval, následkem čehož byl postřelen, navíc lezl do zelí protidrogovému oddělení. Frank má v Paříži i dávné nepřátele, mafiány z rodiny Loggiů. Frank si sjedná schůzku s hlavou klanu, Norbertem. Norbert se Frankovi svěří, že se bojí o svůj život, jeho bratra Luise zabila před nedávnem časovaná nálož a na Norberta zaútočil odstřelovač. Norbert žádá Franka o pomoc, na oplátku nu nabízí informace o Tonym. Tony spolupracoval s narkomafií, Norbertovo tvrzení dosvědčí i Tonyho informátor, transvestit Jean-Claude, čili Pola. Vzápětí Tony umírá, Sebastian je velmi rozčarován, že chce Frank pošpinit jeho jméno, a tak mu Frank prozradí tajemství. Jeho pravé jméno je Renzzoni, Tony byl jeho mladší bratr. Frank dostal před lety rozkaz infiltrovat se do rodiny Loggiů. Žil s nimi tři roky, Loggiovi ho přijali za svého, když je pak Frank zradil, mafiáni na něj vypsali odměnu, to proto se celá dlouhá léta schovával. Do Paříže se vrátil pouze kvůli bratrovi. Frank zjistil, že Tonyho při přestřelce nezabili mafiáni, ale někdo z jeho lidí. Zbývá jen zjistit, kdo. Tony byl s mafií zapleten daleko víc, než Frank předpokládal. Tonyho zabití nařídil syn Norberta Loggii, Maxim, z Tonyho vraždy Frank usvědčil jeho podřízeného, Rotha. Frank se nakonec rozhodne v Paříži zůstat, musí totiž ještě vyrovnat účty s Loggiovými. Navíc se zde opět shledal se svou dávnou láskou, ženou, kterou musel před pětadvaceti lety opustit, Catherine.